•  

  OP REIS

 • OVER ONS

  Geen aprilgrap!

  Judo Bree werd opgericht op 1 april 1982. Onder voorzitter Roger Brebels kende de club mooie tijden. Hij zorgde ervoor dat de club naam en bekendheid kreeg. Na het jarenlang succesvol organiseren van het eindejaarstornooi, kreeg hij - samen met zijn vrouw Angele Schrooten - het voor elkaar om ook de Limburgse, Interclub en zelfs de Vlaamse Kampioenschappen te organiseren. Wat volgde was een generatie judoka's die vele prijzen wegkaapte op provinciaal, regionaal en zelfs Belgisch niveau. Met als een van de mooiste prestaties een 3de plaats met onze interclubploeg in 1ste Nationale.

  Kampioenen

  Na 13 jaar voorzitter te zijn geweest, gaf Roger Brebels de fakkel door aan Jan Schoofs. Zijn vrouw Angele Schrooten gaf op haar beurt toen ook de functie van secretaresse door aan Christel Schouteden. Onze nieuwe voorzitter, zelf een verdienstelijk competitiejudoka, spoorde de jongere generatie aan om samen met hem opnieuw deel te nemen aan de interclub. In het 2de jaar van onze deelname verbaasden we vriend en vijand en werden we ook tot onze eigen verbazing kampioen in de afdeling 4c. Het jaar erna werden we zelfs vice-kampioen in afdeling 3c. Met als vast ritueel frieten eten!

  En nu ...

  Vanaf het seizoen (2015-2016) start Judo Bree met een volledig nieuw bestuur. De nieuwe voorzitter is Bert Brebels, Roger Brebels zijn jongste zoon. Het bestuur wordt vervolledigd met Tom Goossens als secretaris, Stephanie Witsiers als penningmeester en Heidi Braekmans voor de administratie. Roger Brebels zijn oudste zoon Hans Brebels is nog altijd de hoofdtrainer van onze club. Door zijn gedrevenheid als wedstrijdjudoka en als trainer heeft hij ook een aandeel in dit succesverhaal. Net zoals de andere trainers die zich in die periode hebben ingezet om onze judoka's beter te doen presteren. Onze A-trainer Marc Hendriks is ondertussen ook al vele jaren een vaste waarde in ons team en sinds enkele jaren kunnen we rekenen op de hulp van judoka Jan Schoofs.

   

  Samen zullen we ons blijvend inzetten om mooie tijden te beleven met veel vriendschap en mooi judo.

   

  Bert Brebels

  Voorzitter Judo Bree

 • ONZE TRAINERS

  Bert

  Brebels

  Voorzitter

  Trainer - Initiator

  1ste Dan

  Hans

  Brebels

  Hoofdtrainer

  B-trainer

  2de Dan

  Marc Hendriks

  Trainer

  A-trainer

  2de Dan

  Gasttrainers en hulptrainers

  Jan Schoofs

  Bjorn Bernaerts

 • PRAKTISCHE INFO

  Foto: Tom Goossens

  Trainingen

  op maandag- en woensdagavond

  Onze trainingen vinden plaats op maandag en woensdag. Onze judoka's zijn ingedeeld in twee groepen naargelang kennis, leeftijd of gewicht. Het seizoen start begin september en loopt tot einde juni.

   

  Maandag

  • 18u00 - 19u00: Starters en jongste jeugd
  • 19u00 - 20u00: Jeugd
  • 20u00 - 21u00: Volwassenen en competitieve jeugd

  Woensdag

  • 18u00 - 19u00: Starters en jongste jeugd
  • 19u00 - 20u30: Jeugd

   

  Foto: Tom Goossens

  Locatie

  Watertorenstraat 16, 3960 Bree

  De trainingen vinden plaats in onze dojo bij GroepSam nabij het recreatiepark De Boneput te Bree.

  Foto: Tom Goossens

  Lid worden?

  Kom een kijkje nemen

  Heb je interesse? Dan kan je vrijblijvend een kijkje komen nemen tijdens de trainingen. Ook mag je gratis deelnemen aan vier trainingen. Zo kun je zelf ontdekken wat judo jou te bieden heeft.

  Foto: Tom Goossens

  Tussenkomst ziekenfonds voor het inschrijvingsgeld

  De Vlaamse ziekenfondsen voorzien een tussenkomst voor het inschrijvingsgeld bij een sportclub. Afhankelijk van het ziekenfonds loopt dit bedrag op tot €15 per lid per jaar. Hieronder vindt je de terugbetalingsformulieren van de verschillende ziekenfondsen. Judo Bree voorziet tevens exemplaren op de club. Trainer of bestuur kunnen deze formulieren dan samen met de judoka (of ouder) invullen

 • OVER JUDO

  De zachte weg

  Judo betekent letterlijk 'weg van de soepelheid' en is de school tot het onderricht van de zachte weg. Er worden dus geen vuistslagen of stampen toegediend. Judo is ook de enige sport in zijn soort waar geen wapens aan te pas komen. Elk vermeden gevecht is een gewonnen gevecht.

  Je niet verzetten tegen de kracht van je tegenstander maar deze gebruiken en toevoegen aan je eigen kracht en gepast reageren zowel in aanval als in verdediging zijn noodzakelijk. Judo is de beheersing van lichaam en geest om zo een optimaal rendement te ontwikkelen.

  Principes

  Jigaro Kano had bij het ontwerpen van de sport, die ontleend is aan oudere verdedigingskunsten als jiujitsu, ook nadrukkelijk een training van de geest voor ogen. Zijn filosofie wordt gekenmerkt door 2 begrippen:

  • Links staat Seiryoku Zenyo en dat betekent: 'maximaal rendement bij een minimale inspanning'.
  • Rechts staat Jita Kyoeoi en dat betekent: 'voorspoed en algemeen welzijn'.

  Judo-technieken

  In judo maakt men onderscheid tussen:

  • Tachi-waza of het staande gevecht en
  • Ne-waza of het gevecht op de grond    

  Daarnaast dient de judoka goed de techniek van het ukemi-waza of het valbreken te beheersen. De verschillende gevechtstechnieken van judo worden verdeeld in:

  • Nage-waza of worpen
  • Katame-waza of controletechniek

  De gordels

  Bij judo geeft de kleur van de band het niveau van de judoka aan. Een beginner heeft een witte band, waarna geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart volgen (de zogenaamde kyu-graden). Voor kinderen en jonge judoka's tot 12 jaar is er nog een onderverdeling waarbij aan een band een anderskleurige slip kan zitten om aan te geven dat de judoka tussen de gedragen band en de volgende zit. Tussen de meestergraden (zwarte banden-dangraden) is het onderscheid te zien aan de witte of gele streepjes dwars op het uiteinde van de zwarte band.

 • ACTIVITEITEN

  Clubactiviteiten

  Woensdag 5 september 2022- start nieuwe seizoen

  Woensdag ** september 2022- vriendjesdag

   

  Tornooien 2021-2022

  Onder voorbehoud van de coronamaatregelen:

   

  U9 U11 U13

  12/11/22- Judo tornooi Zelem, Halen

  10/12/22- Bèrke Bemelmans, Lanklaar

  08/01/23- Trofee van de Donderslag, Oudsbergen

  15/01/23- Trofee van de Demer, Diepenbeek

  28/01/23- Beker van e mijnstreek

  02/04/23- Olympia trofee, Zonhoven

  08/04/23- Soeverein cup, Lommel

  15/04/23- Night Store trofee, Lummen

  07/05/23- Meitornooi, Koersel

   

  U15 U18 U21

  15/10/22- Shiai, Kruisem

  12/11/22- Shiai Ardooie

  11/12/22- Bèrke Bemelmans, Lanklaar

  07/01/23- Trofee van de donderslag, Oudsbergen

  05/02/23- Shiai, Zonhoven

  04/02/23- PK,

  11/02/23- VK,

  26/03/23- Shiai, Kortemark

  09/04/23- Soeverein cup, Lommel

  16/04/23- Night Store trofee, Lummen

  07/05/23- Shiai Merchtem

   

 • Schrijf je hier in voor onze club stage maart 2023

  De stage november 2021 was alvast geslaagd!

 • Privacy

  Privacyverklaring